Osa 3. Muutoksen tuulia

Edellisessä blogikirjoituksessa tuli luvattua tarinaa Golf Balatan remontista, uudesta logosta ja ensimmäisestä rekrytoinnista. Näistä jälkimmäinen ei ole enää nyt joulukuussa kovin relevantti, koska monet asiakkaamme ehtivät kesän aikana jo tutustua Sakuun, ja hän on sittemmin lähtenyt jo kohti uusia haasteita. Onnea ja menestystä jatkoon Sakulle! Lunastan nyt kuitenkin lupaukset remontin ja logon suhteen, ja kirjoituksen lopuksi kerron muutoksen tuulista Balatassa.

Kuten moni kokenut golffari tietää, takavuosina golfpallojen kuoren valmistuksessa käytettiin balatapuun mahlaa. Ensimmäiset balatapallot valmisti Spalding jo vuonna 1903. Edeltävään teknologiaan verrattuna balatapallot tuottivat enemmän kierrettä ja tarjosivat siten huomattavasti paremman kontrollin rauta- ja wedgelyönteihin. Balatapallojen hinta/kestävyyssuhde ei kuitenkaan ollut kovin hyvä, ja vuonna 1994 Titleist lanseerasi Titleist Tour Balata -pallon rinnalle Titleist Professional -pallon. Professional -pallon uretaanikuori oli kestävämpi kuin balatakuori mutta edelleen tuntumaltaan pehmeä. Nykyisin kaikkien premium-tason golfpallojen kuoret valmistetaan uretaanista.

Miten tämä liittyy Golf Balatan logoon, saatat kysyä.

Tässä vastaus. Balatapuun mahlan keräämiseksi puun kaarnaan tehdään lomittain kulkevia viiltoja. Uuden logon G ja B -kirjainten muotokieli jäljittelee näitä lomittain puun kaarnaan tehtäviä viiltoja. Ehkä vähän kaukaa haettu yhteys firman nimeen, mutta yhteys kuitenkin, jonka tarkoitus on samalla kertoa että välitämme vanhasta teknologiasta ja haluamme edistää osaltamme kiertotaloutta.

Logon uusimisen lisäksi ajattelimme että olisi hyvä idea uudistaa myös myymälän ilmettä. Projektin pääarkkitehtinä toimi hyvä ystävämme Aatu Rantanen, joka päivätöikseen vastaa Tampereen Työväen Teatterin lavasteista. Aatu suunnitteli myymälän rautaisen ammattilaisen ottein ja lisäsi hienoja yksityiskohtia, kuten näyttävän palloautomaatin myymälän tiskiin. Rakennusprojekti tehtiin talkoovoimin joulun välipäivinä 2021. Nöyrät kiitokset kaikille osallistujille!

Sitten niihin muutoksen tuuliin.

Kesällä 2021 yrityskauppoja suunnitellessa tarkoitus oli että Jussi pyörittää kauppaa heinäkuuhun 2023 saakka, jolloin allekirjoittaneen työsopimus Yhdysvalloissa päättyy. Nyt kuitenkin näyttää siltä että elämä asettuu pysyvämmin rapakon taakse, joten katsoimme paremmaksi että Jussi ottaa yksin koko yhtiön haltuun ja palkkaa tarvittavat apukädet lähempää kuin seitsemän tunnin aikaeron päästä.

Eelin golfyrittäjän ura jäi siis ainakin täällä haavaa lyhyeksi, mutta kiitän asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tästä vuodesta, ja toivotan Jussille pitkää ja menestyksestä yrittäjäuraa.