Osa 2. Kaupanhierontaa

Kun olimme muodostaneet Jussin kanssa yhteisen näkemyksen tulevaisuudesta yrittäjinä, oli aika selvittää miten myyjäosapuoli tällaisiin ostajaehdokkaisiin suhtautuu.

Liekö johtunut hyvistä muistoista kesällä 2011 ja 2012 Lakesidessä vai Jussin armottomasta kaupantekokyvystä, vain Petri ja Maarit tietävät, mutta yhtä kaikki he näyttivät alustavaa vihreää valoa ehdotuksellemme yrityskaupoista. 

Siispä lentolippuja Suomeen varaamaan!

Heinäkuussa pääsimme istumaan Petrin kanssa saman pöydän ääreen ja parin tunnin neuvotteluiden jälkeen vaikutti siltä että yhteisymmärrys voisi löytyä suhteellisen vaivattomasti. 

Myöhemmin heinäkuussa kävin Lakesidessa juttelemassa Petrin kanssa askelmerkeistä. Siinä vaiheessa kaupat olivat jo lähes varmat, joten ajattelimme Petrin kanssa yhdessä kertoa myös kymmenen vuoden takaiselle pomolleni Lakeside Golfin toimitusjohtaja Johannalle aikeistamme. Jonna oli vilpittömän iloinen uutisesta, joka ennestään vahvisti tunnetta että ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Kuukauden Suomen visiitin päätteeksi hankkeen rahoitus oli varmistettu ja allekirjoitukset oli saatu esisopimukseen, joten varsinainen työ Jussin ja Eelin näköisen Golf Balatan rakentamiseksi sai alkaa.

Jussi päätti saman tien irtisanoutua päivätöistään, ja toimi syksyn ajan Petrin ja Maaritin apuna, oppimassa konkareilta tyrvääläistä kaupanteon tyyliä. Perinteisessä Golf Balata Openissa elokuun lopulla Jussi ja Petri lähettivät yhdessä kilpailijat kentälle. Jussi sai vanhana myyntimiehenä hommasta nopeasti kiinni, vaikka käytettyjen hinnoittelussa saattoikin välillä ilmetä näkemyseroja. 

Minä puolestani aloin iltaisin ja viikonloppuisin suunnittelemaan verkkokaupan toteutusta ja muita asioita mitä etänä rapakon toiselta puolen pystyy hoitamaan. Alussa oli kunnianhimoiset suunnitelmat koko verkkosivujen koodaamisesta itse, ehdin jopa investoimaan erään verkko-oppimisalustan vuoden premium-jäsenyyteen. Aika nopeasti kävi kuitenkin selväksi ettei aika ihan sen kokoluokan projektiin riitä, ja alustaksi valikoitui Shopify. 

lasien kilistelyä

Syksyn urakka kulminoitui tammikuussa 2022 kun pääsimme kilistämään laseja Pelttareiden luona ja toivottamaan heille hyvin ansaittuja eläkepäiviä. Ei sitä ihan joka päivä yrityksiä osteta, joten jo pelkästään tuon hetken takia matka Suomeen vuodenvaihteessa oli perusteltu.

Nykypäivänä kun lentomatkailu on ilmaston kannalta kyseenalaista toimintaa, perustelen itselleni että golfalan kiertotalouden edistäminen kompensoi päästöt. Täytyy varmaankin vielä joku päivä laskea onko tuossa logiikassa mitään perää…

Seuraavassa kirjoituksessa lisää muun muassa Golf Balatan remontista, uudesta logosta, sekä yhtiön ensimmäisestä rekrytoinnista!