Osa 1. Kohti uusia haasteita

Löydä intohimosi, niin työ ei tunnu työltä. Täytyy tehdä työtä jota rakastaa, muuten valtaosa elämästä valuu hukkaan. Tuttuja iskulauseita meille 80-luvun lopulla syntyneille. Ikätovereita vierestä seuratessa harva näyttää kuitenkaan saavuttaneen tämän nirvanan, jossa työn imu pitää otteessaan. LinkedIn-päivityksistä näin voisi joskus päätellä, mutta totuus on usein jotain muuta. Moni on sen sijaan löytänyt työn, joka monesti turhauttaa eikä ole oma intohimo, mutta mahdollistaa mukavan elämäntyylin ja luo taloudellista turvaa. Kun palkka tipahtaa tasaisin väliajoin tilille, vaikkei sen eteen aina niin kovasti olisikaan ponnistellut, on vaikeaa motivoitua lähtemään uusille urille, vaikka työ vähän tympisikin.

Kun loputtomissa ei aina niin tarpeellisissa Teams-kokouksissa istumiselle pohtii vaihtoehtoja, yrittäjyys tulee usein mieleen. Omana herrana toiminen, se se vasta olisi elämää. Ei turhia kokouksia, ei toimistotyökulttuurin huonoja puolia. Saisi keskittyä täysillä niihin asioihin, jotka itse (ja tietysti asiakkaat) kokevat tärkeäksi. Jo lukioaikoina pohdiskelimme kaveriporukassa erilaisten yritysten perustamista. Usein lähinnä vitsillä, koska kukin meistä on kulkenut urapolkua niin eri suuntiin, että osaamisten yhdistäminen palveluksi tai tuotteeksi, josta asiakkaat olisivat valmiita maksamaan, on tuntunut utopialta.

Useimmat kaveriporukkamme bisnesideoista ovat olleet sitä tasoa, ettei niitä kannata tässä lähteä avaamaan. Huumoria enimmäkseen. Vuonna 2021 keskellä koronapandemiaa eteen kuitenkin sattui ei pelkästään toteuttamiskelpoinen vaan erittäin houkutteleva ja kiinnostava mahdollisuus. Taisin olla kävelyllä jossain päin Washingtonia, kun Jussi soitti kuulumisia Suomesta ja samalla mainitsi nähneensä lehtijutun, jossa Balatan Maarit ja Petri kertoivat aikeistaan jäädä eläkkeelle, kunhan vain sopivat yrityksen jatkajat löytyisivät. Jussi pohdiskeli olisiko meistä sopiviksi jatkajiksi. Innostuin ajatuksesta heti, olihan Lakesiden ja Balatan hyvä henki varsin tuttuja entiselle Lakesiden caddiemasterille. Sovimme Jussin kanssa että hän heittää koepallon Pelttareiden suuntaan ja katsotaan miten homma lähtee etenemään. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa.